COB artikkelit ym

Ehän mie nyt tosissani ilkeä ollut.

PS. Alexi sanoo tuossa yhdessä haastiksessa, että sen eka auto oli BMW 320. Ei pidä paikkansa. Hänen ihan eka auto oli Honda Civic minkä sai käsittääkseni mutsiltaan..
 
Keikka-arvostelu vanhasta soundista:

Soundi 9/2004 Children of Bodom Tavastia, Helsinki 25.8

Hmmm... Pitäisi varmaan pölliä jostain joku vitun vanha Children of Bodom keikka-arvio ja painaa se lehteen. Kukaan ei vittu varmaan huomaisi mitään. No vittu, ei löydy. Vittu, väännetään sitten uusi.
Vittu, viina ja Children of Bodom. Sitä voisi pitää Children of Bodomin keikalle tulevien mottona, kun 90% yleisöstä on vittujen sijaan rumia karvaisia äijiä tai juuri puberteettinsa ohittaneita siloposkia. Tuskin Bodomin laulaja-kitaristi Alexi Laihon välispiikit ovat olleet yhtään sen salonkikelpoisempia edellisillan ikärajattomalla keikalla kuin loppuunmyydyssä täysikäisten vedossa. Ei tunnu hirveän motivoivalta könytä tupaten täyteen Tavastian saliin kuuntelemaan Laihon kiroilua ja virtuoosimaista soittoa kun sekä spiikit, että viisut ovat niin tuttua kauraa lukemattomilta aikaisemmilta keikoilta. Hurraavalle yleisölle keikka näytti kuitenkin maittavan.
Yllätyksetön. Rutiinikeikka. Vittu. Nuo ovat kai parhaat adjekstiivit kuvaamaan tätä vetoa. Bodom on tehokas livemoottori, mutta nyt oikeastaan tuli ensimmäistä kertaa tunne, että tämä on koettu niin vitun monet kerrat aikaisemminkin. Tosin oli jotenkin haikeaa nähdä uusi kakkoskitaristi Roope Latvala rivimiehen roolissa iskemässä sointuja kitarasta kun oppipoika tiluttaa sydämensä kyllyydestä vieressä. Kun Alexi huikkaa "Roope, näytä meille joku vitun siisti likki", vetää mies suhteellisen vaatimattoman tilun. Marssijärjestys on selvä, tämä on Alexi Laiho Show.
Saikohan rumpali Jaska Raatikainen muuten kuulla kunniansa takahuoneessa keikan jälkeen tiputettuaan kapulan ja sen seurauksena sähellettyään Downfallissa? Ja miksi Janne Warmanin piti maalata haikeaa ja surumielistä synamattoa Allun välispiikkien alle? Olipa kiva ylläri. Ja pienet jammailut Stratovariuksen Hunting High and Low'sta oli ilmeisesti suunnattu yleisön joukossa pyörineelle Timo Kotipellolle.

PS. Tässä arvostelussa on käytetty vain noin kymmenesosa Laihon välispiikkien vituista.

Nalle Österman
 


Latasin tonne Youtubeen Alexin ja Alexanderin haastattelun vuodelta 2001. On joskus ollut siellä mut ei oo pitkään aikaan joten latoin sen nyt sinne sit.
 
Last edited by a moderator:
Tässä kaksi juttua, editoin viestiini ne muut, jotka vasta lataan:
SOUNDI 11/99 Very Heavy-palstalla

http://s232.photobucket.com/albums/ee149/almafiina/?action=view&current=VeryHBodom_SOUNDI_11_99.jpg

SOUNDI 6/98 Singlet-palstalla

http://s232.photobucket.com/albums/ee149/almafiina/?action=view&current=Singlet_Bodom_SOUNDI_6_98.jpg

SOUNDI 6/01

http://s232.photobucket.com/albums/ee149/almafiina/?action=view&current=Bodom4_SUOSIKKI_6_01.jpg

E/
Nippu levyarvosteluja:

SOUNDI 11/97

http://i232.photobucket.com/albums/ee149/almafiina/bodom_SOUNDI_11_97.jpg


SOUNDI 4/99

http://s232.photobucket.com/albums/ee149/almafiina/?action=view&current=Bodom_arcostelu_4_99-1.jpg

SOUNDI 11/99

http://s232.photobucket.com/albums/ee149/almafiina/?action=view&current=Bodomlivelevya_SOUNDI_11_99.jpg

Waltari-juttua ette taida saada, photobucket lykkää erroria.:/
Mutta jos jotakuta kiinnostaa, niin tässä arvostelu Within Temptationin levystä 'Enter':
SOUNDI 7/97

1.http://s232.photobucket.com/albums/ee149/almafiina/?action=view&current=WT_arvio1_SOUNDI_7_97.jpg
2.http://s232.photobucket.com/albums/ee149/almafiina/?action=view&current=WT_arvio2_SOUNDI_7_97.jpg

Lisää ehkä joskus, photobucket hylkäsi myös yritykseni uploadata Sinergy-juttua...
Pahoittelen muuten, jos linkit ovat sekaisin, koska meikäläinenkin on täällä aika sekaisin...
 
Onko tänne jossain vaiheessa laitettu sellaista Alexin haastattelupätkää soundista joskus vuodelta 2004 tai 2005 kun se oli voittanut vuoden soittaja äänestyksen? Siinä se selitti kans et menee ennemmin studioon kuin linnanmäelle. Voisin naputella käsin tänne jos sitä ei viel oo mut liikaa vaivaa jos se jossain valmiksi jo on.
 
Soundi 1/2005 Mahdollisesti kirjoitusvirheitä koska kirjoitin tekstin käsin.

Alexi Laiho

Ennemmin studioon kuin Linnanmäelle

Children of Bodomin nopeasorminen nokkamies Alexi Laiho teki taas kerran
selvää jälkeä Soundin vuosiäänestyksen soittaja-kategoriassa. Viime viikkoina Laiho on kuitenkin päässyt kesyttämään kitaraa tavallista vähemmän, sillä muusikon ranne on ollut kipsissä putoamistapauksen jäljiltä. Mies sai tikkejä myös kasvoihinsa.

Kun se onnettomuus tapahtui niin enhän minä aluksi pystynyt liikuttamaan sormia tai oikeastaan koko kättä paskaakaan. No, kipsi otetaan pois tammikuun lopulla ja pitää sitten tsekkailla, miltä homma näyttää. Perustyhmyys ja alkoholi saavat joskus tällaista aikaan. Ja kerrankos sitä nyt auton katolta tiputaan!

Laio sanoon arvostavansa menestystä soittajaäänestyksissä. Tosin samaan hengenvetoon mies huomauttaa ihmettelevänsä, miksi joku pitää häntä parhaana kitaristina.

- Enhän minä jää näitä asioita liiaksi kelaamaan, mutta kun jostain äänestyksen ykköstilasta kuulee niin onhan se aina helvetin jees. Olen kuitenkin treenannut naama punaisena vuositolkulla ja on mukava huomata, että jengi todella arvostaa sitä duunia. Mutta tuntuuhan se edelleen käsittämättömältä, että olen jonkun mielestä kovin kepittäjä. Minähän vain diggailen muiden soittajien rokkausta, en todellakaan pidä itseäni minään helvetin starana!

Uusista tuttavuuksista taitavaksi luukuttajaksi on paljastunut esimerkiksi Nevermoren Jeff Loomis. Diggasin myös Dimebag Darrellin soitosta. Pantera oli, ja on edelleen helvetin kova. Minähän olen aina kokenut lavan jotenkin koskemattomaksi ja sitä kautta turvalliseksi paikaksi ja sitten tapahtuu tällaista paskaa. Teoriani vesittyi turhankin tehokkaasti. Ja miksi tämä juttu osui Dimebagin kohdalle? Jos tämän piti tapahtua niin miksi ei jollekin saatanan surkean poikabändin sivutanssijalle...

Painin sekä Diablon uusimpia kiekkoja viime aikoina diggaillut Alexi Laiho on säveltänyt viime aikoina ahkerasti uutta Bodom-materiaalia. Rannevamma on kuitenkin sekoittanut suunnitelmapakkaa jonkin verran. Children of Bodomin uusi albumi ilmestyy kuitenkin ensi syksynä ja bändin näkee myös muutamilla eurooppalaisilla kesäfestareilla. Laiho lupailee yhtyeen nousevan lauteille Suomen suvessakin.

- Olen pystynyt koko ajan kirjoittamaan musaa, mutta haittaahan se touhua, kun ei pysty soittamaan täysipainoisesti. No, bänditreenit starttaavat tammikuun lopulla ja studioon uppoudutaan Mikko Karmilan kanssa huhtikuussa. Tämän hetken tiedon mukaan Karmila äänittää ja miksaa levyn. Tuottamisesta en sitten tiedä... Tosin tuottajan rooli on pysynyt minulle eräänlaisena mysteerinä näihin päiviin asti. Tuottajan pitäisi kai puuttua myös biiseihin, mutta Bodom-veisuja ei ole juuri kukaan ulkopuolinen viilannut ainakaan tähän pävään mennessä.

- Children of Bodomin idea on aina ollut entistä väkevämmän matskun tekeminen. Kun kirjoitan musaa ja biisejä treenataan niin tavoitteena on etsiä niihin sellaista äärimmäistä rankkuutta. Ja meidän peruselementit tulevat aina pysymään samoina; skebasoolot ja synasysteemit ovat toki messissä. Tässä vaiheessa on tietysti hankalaa luonnehtia tulevaa kiekkoa , mutta me ei ainakaan duunata mitään Hate Crew Deathrollin kakkososaa. Tiedossa on hieman erilaista kamaa. Myös sanoituksia on jo parin biisin verran vaikka yleensä duunankin ne vasta musan valmistumisen jälkeen.

Bodom keulakuvan sulavaa soittoa kuullaan myös tammikuussa Ilmestyneen Kylähullut-yhtyeen debyyttialbumilla. Kyseessähän on terapiabändi, jossa vaikuttava myös Klamydian Vesa Jokinen ja monissa eri porukoissa vaikuttanut Tonmi Lillman.

- No orkesterin kokoonpanoa katsoessa tulee varmaan aika selväksi... Siis vapaa-ajanhan pystyy käyttämään monella tavalla. Voi mennä vaikka Linnanmäelle tai sitten Studioon ryyppäämään ja nauhoittamaan punkkia. Kylähullut-sessio oli sinänsä helvetin hauska juttu. Mehän ei treenattu etukäteen lainkaan. Minulla pyöri etukäteen muutamia biisejä mielessä, mutta en ollut soittanut niitä kertaakaan. Jokisella oli puolestaan kuppainen kasetti, johon se oli päissään rämpytellyt akustisella. Sitten me painuttiin nauhoitusmestaan hirveän kiisselivuoren kanssa ja kolmen päivän päästä narulla oli neljätoista biisiä. Oli muuten mukavaa tulla aamulla studioon kun kukaan ei koskaan muistanut mitä edellisenä iltana oli soitettu. Kylähullujen mahdollisista keikoista ei olla edes puhuttu.
Saa nyt nähdä.

Myös Kimberly Gossin kipparoima Sinergy on nauhoittanut seuraavaa pitkäsoittoaan. Alexi sanoo, että levy saattaa ilmestyä jo kevään aikana. Sinergyssähän kepittää myös toinen Bodom-kitaristi Roope Latvala.

- Sinergyn uutta on duunattu ihan hiljalleen. Suurin osa pohjista on purkissa ja Kimberly on laulanut joitain osuuksia. Bodomin aikataulut ovat vaan olleet aika väkevät ja se on hidatanut Sinergyn touhuja. On vaikea väsätä levyä jos bändin kummatkin kitaristit heiluvat kokoajan jossain Amerikassa.
 
^^Jeps lisää roopea :)
^Jeps kiitti warlord haastiksesta en ainakaa ite oo ennen nähny