Does somebody speak here in Hungarian? Reamp is the topic.

queensryche

New Metal Member
Apr 11, 2009
8
0
1
Only some basic questions in the topic. I'm a beginner :)
There are some good explanation, I read this, but it's hard to exactly understand for me. thx.

Valaki esetleg? :) Leírom azért a lényeget. Nagyon jó hanganyagokat linkelnek be a felhasználók ( rate my mix) és ezek között van pár olyan is, amiknél a gitár "nyers" jele nem valódi erősítőn van reampolva, hanem plug-in által ( revalver, 7170, 8505 stb) + impulse + Eq és ezek is nagyon jól szólnak. Bár rendelkezem egy Rocktron előfok + Marshall 9100 végfok kombival, még sosem vettem fel kimikrofonozva a gitárt. Jelenleg a felvételi út a következő: gitár (passzív seymour pick-up) - rocktron előfok - hangkártya - cubase. Próbáltam néhány a fórumba belinkelt beállítást, de közel sem szólt úgy, ahogy kéne. Ekkor olvastam a DI box-ról és a reampról, mint módszerről. A gondom elsősorban az, hogy a DI box nélküli tiszta gitárjel egyrészt nem elég erős, másrészt baromi zajos, ha "reampolom" szoftveresen. Kvintelésnél például még a direkt letompított felsőbb húrok is meg-megszólalnak, ha reampolom a tiszta sávot torzítottá, bármilyen óvatosan is játszom fel a témát. A fő kérdésem az, hogy a DI box orvosolja ezt a problémát is? Passzív pickuphoz elviekben aktív DI box-ot kéne vegyek? ( Drága dolog lenne aktív EMG-t rakatni a gitárba). A többi kérdés meg majd útközben úgyis jön... :) Esetleg akad itt honfitárs aki gyakorlott a reampolásban és tud segíteni a témában a későbbiekben is :) Köszi!

Szia!
Nem feltétlen kell aktív dibox, passzív is megteszi.A gitár impedanciáját kell illeszteni a hangkártya bemenetéhez.Ha a hangkártyán van instrument bemenet akkor abba kő bedugni.Nem feltétlen segít a dibox, lehet hogy kell egy áramkondícionáló...Furman, proel...stb...
A passzív és az aktív pu-k között csak a kimenet jelerősségében vannak különbségek..zajos témához kapcsolódik, hogy katódsugárcsöves képernyő közelébe ne vegyél fel...Ez kicsit csapongóra sikerült, elnézést érte..Hiába rempolnád a zajos felvételed, az akkor is zajos maradna, a reamping után.
Ha akarod írj mailt vucktorkukacfrímélponthu
Viktor