Originally posted by Villain
Kuten kaiketi huomasitte, kenenkään ylläolevista ei oikein voi katsoa lukeutuvan yksioikoisesti joko "hevareihin" tai "normiksiin".
Toiseksi, "syvällisyydestä": Miten se määritellään? Onko syvällisyys yhtä kuin "ei pinnallinen"?
Kaikki, ihan kaikki kirjoittamasi oli hyvin totta. Mutta:
Kuten jo aiemmin jossakin viestissäni mainitsin, on tämäkin täällä viljelty syvällisyyden käsite yleistämistä. Jokainen käsittää syvällisyyden erilailla, pohjautuen niihin paljonpuhuttuihin omiin aatteisiin ja periaatteisiin.
Ja muutenkin tämä keskustelu on ollut suurimmalta osin yleistämistä, myös tuo puhuminen "normiksista" ja "metallisteista". Mutta oikeastaan se on välttämätöntä. Ei jokaista ihmistä voi luetella erikseen, esim. oman tyylisuuntansa mukaan.
Jo pelkästään Suomessa on yli 5 miljoonaa ihmistä, ja kaikkia ei voi todellakaan jakaa mihinkään kategorioihin. Ja se on hyvä. Mutta tällaisessa keskustelussa on (ehkäpä juuri sen takia) käytettävä esimerkkinä sitä "metallisti"- tai "normis"tyyppiä, jonka kaikki lukijat tod. näk. tunnistavat, vaikka eivät itse siihen lukeutuisikaan. Tai jotenkin sinne päin...
Originally posted by Villain
Miten ihmeessä kukaan voi väittää, ettei jollakulla toisella ole minkäänlaista mielipidettä mistään?!? Entä jos tämän kyseisen "normiksen" aatteena on, että omat mielipiteet on syytä pitää ominaan? Jos taas "muodikkaat vaatteet" ovat aate, on se taatusti aivan yhtä hyvä sellainen kuin "hyvä musiikki".
Mitä tulee koulumaailmaan, ynnä muihin ihmisten kohtaamis-tilanteisiin, eikö "massasta poikkeavan" tyylin ole tarkoituskin herättää huomiota ja kerätä kommentteja? Jos minä värjäisin hiukseni, meikkaisin naamani ja pukeutuisin mustaan nahkaan, niin haluaisin kyllä kuulla kommentteja joka ikiseltä vastaantulevalta ihmiseltä uudesta tyylistäni! Se, ovatko nuo kommentit sitten positiivisia/negatiivisia on mielestäni täysin toisarvoista - mielipiteitä ne vain kuitenkin ovat.
Taas joudun yleistämään, mutta ainakin suurin osa tuntemistani normiksista (niistäkin jotka tunnen hyvin) eivät todellakaan kykene sanomaan minkäänlaista mielipidettä lähes mihinkään. Tai jos kykenevät, he yleensä sanovat saman mitä joku heidän kaverinsa on sanonut. Siis omiakin mielipiteitä saattaisi löytyä, mutta niitä ei olla ainakaan valmiita kertomaan muille. Ehkä puuttuu jonkinlainen luottamus omiin mielipiteisiin, tai sitten vain ei ole rohkeutta kertoa niitä. Tiedä häntä. Ja jos muodikkaat vaattet olisivatkin aate, mutta kun... Monet pukeutuvat niihin vain siksi kun kaveritkin... Mutta tämäkin oli taas aika rankka yleistys...
Ja tuo massasta poikkeava tyyli. Kyllä, varmasti on mm. tarkoitus herättää huomiota. Ja aluksi mielipiteitä on ihan ok kuulla, haluaa jopa tietää mitä mieltä ihmiset ovat uudesta tyylistä (ovatpa sitten mitä mieltä tahansa), mutta jos vuodesta 363 päivää joutuu kuuntelemaan samojen ihmisten vittuilua vaatetuksesta, meikistä yms., ei se ehkä ole enää tavoite. Itse en ole tällaista kokenut, mutta uskon että monet tietävät mitä tarkoitan.
Rappion Lapsi ja Zyklon:
Olen huomannut tuota ihan saman laista vittuilua muutaman kerrran. Kun menenkin esim. kouluun vaikkapa joku punainen vaate päällä, tulee heti joku kysymään esim. että "onko joku kuollut tai jotain". Ja omasta mielestään heittää hyvääkin herjaa. Tai jos yhtenä päivänä ei olekaan nahkatakkia, tulee joku kysymään onko joku hoppari iskenyt mut. Tuo syö kyllä miestä.